Joyzine.se


Recension - Skiva

The Burning
Reawakening, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-04-03
Hemsida: www.massacre-records.com/theburning

Gäsp. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat igenom den här skivan i hopp om att hitta någonting bra att höja nackhåren åt men ju mer jag försöker desto mer frekvent kommer gäspningarna. Senast jag försökte så tvärsomnade jag, sittandes på min datorstol. Då är det inte riktigt som det ska.

Jämför man The Burning med något annat band så skulle jag vilja påstå att det påminner vagt om The Haunted. Ja, fast utan svänget, aggresiviteten och låtarna som gör det bandet så bra. Detta handlar om någon sorts småmelodisk mjukdöds med vissa thrash-inslag och bandet gnatar på i ganska maklig takt. Förutom det sega tempot finns ju alla ingredienser där, men ett band är som bekant aldrig bättre än sina låtar och det är tyvärr där som The Burning faller platt.

Materialet är nämligen sjukt tråkigt och oinspirerande. Versriffet i Unspeakable är löjligt dåligt och introriffen i Father they call me The Heretic och Carnivora är det nästan dödsstraff på. Tyvärr finns det överflöd av den varan på denna skiva och det får mig att undra hur enkelt det egentligen är för band att få skivkontrakt idag. Rent tekniskt sett så är det inga fel på dessa grabbar och det hörs ju att de kan hantera sina instrument väl. Därför förvånar det mig att de däremot inte verkar ha någon som helst koll på hur man skriver bra riff och sätter ihop minnesvärda låtar.

Sångaren är inte heller mycket att jubla över även om han för det mesta i alla fall inte är lika tråkig och intetsägande som låtarna i sig. Ibland kommer han med små knorrar och märkliga utrop i sitt growlande som, om än inte imponerar, åtminstone får mig att tycka lite illa om honom istället för att inte tycka någonting alls.

Som ni säkert förstått vid det här laget så är The Burnings ”Reawakening” inget jag rekomenderar som annat än ett väldigt starkt sömnpiller. Jag får helt enkelt hoppas att bandet lyckas väcka mig ur den massivt djupa sömn de försatt mig i med nästa skivsläpp. Jag ställer väckarklockan på ”snooze” tills dess.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken sorts bajs är det?
Old Amica (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner