Joyzine.se


Recension - Skiva

Emrik
Kontrollen, 2007
Skivbolag: Emrikording & Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.emrik.nu

Med all respekt för att Emrik var en del av stilbildande Stonefunkers under 90-talet och har tillräckligt med branschcred för att få med sig gästartister som Dogge Doggelito, Papa Dee och Promoe. Han skriver ändå inte särskilt bra låtar. ”Kontrollen” är en djupdykning i såsig soulfunk utan vare sig bett eller karaktär.

På sin höjd skulle jag kunna likna dagens Emrik vid en halvdan variant av Kaah. Han gnolar sig igenom tio spår av liknande snitt och lyckas aldrig få någonting att hända. Sångrösten är inte dålig, men ganska torr och intetsägande. Musiken mest anonym och långtråkig och de svenska texterna bitvis löjeväckande. Det är svårt att skriva om känslor på modersmålet och Emrik tillhör inte en av dem som lyckas.

Lögnhalsen RMX är i och för sig ganska tam som låt betraktad, men den tänder i alla fall till lite när Promoe hoppar in och rappar några strofer. Som hörvärd antecknar jag också Stressen. En tillbakalutad liten vardagsskildring med betydligt större relevans än de flesta andra texterna på skivan.

Annars är det inte mycket att skriva hem om. Emrik lyckas aldrig få något grepp. Han framstår mest som en åldrad farbror som gärna vill tro att han är mer hipp än han i själva verket är. Så här strömlinjeformad soul måste ha mycket mer attityd och ungdomlig entusiasm för att kännas livsviktig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner