Joyzine.se


Recension - Skiva

King Mud
Like it (CDs), 2006
Skivbolag: Union Musik
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-01-31
Hemsida: -

På knappt tre och en halv minut ska Jan Risheden, aka King Mud, övertyga mig om att det han håller på med förtjänar min fortsatta uppmärksamhet. Hur det går med detta återkommer jag till. King Mud är ett singer/songwriterprojekt som består av Jan Risheden, (4-Track Demons, El Musico), på sång/akustisk gitarr. Assisterar gör även multiinstrumentalisten Stefan Bellnäs när det blir dags att spela lite dobro, dragspel, kontrabas och lapsteel. Som kuriosa kan nämnas att King Mud från början kallade sig för Leröy, men fick ändra namn då det visade sig att det fanns en techoartist med samma namn.

Vad jag har tillgång till är alltså en låt, Like It, som ska ses som ett smakprov från den fullängdare som kommer att släppas på Union Music hösten 2006. Ett släpp som jag faktiskt inte alls ser fram mot efter att ha lyssnat på låten åtskilliga gånger. I alla fall inte om resten av skivan kommer gå i samma stil. Mitt första intryck av Like It är som med all annan typ av medioker singer/songwritermusik, musikaliteten och den tekniska kvalitén finns där, men bara för att man är en duktig musiker betyder det inte att man har förmågan att förmedla några som helst känslor.

Till att börja med, sången är på tok för tråkig och onyanserad. Det är även lite sisådär med tonsäkerheten, rent av surt på sina ställen. Sådant håller helt enkelt inte, oavsett musikalisk uppbackning. Nu råkar även den vara under all kritik. Låten är verkligen i det enklaste slaget, kort och koncist: urtrist. Så för att återknyta till inledningen, King Mud övertygar inte alls. Detta är tre och en halv minut bortspilld tid av dit liv. Punkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner