Joyzine.se


Recension - Live

Hästpojken
Dynamo, Norrköping
2013-05-24
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-05-25
Hemsida: facebook.com/pages/H%C3%A4stpojken/11527270982

När Martin Elissons mellansnack har hörbarhet nolla. När ljusshowen inte är mer än en vanlig vardagsrumsbelysning. Vad finns då kvar? Musiken! Hästpojken levererar sin musik för fulla halsar ståendes på tåspetsarna. Det är tömning av själ i varje vers, i varje andetag. Orden från Elissons stämma fyller lokalen och skapar tillsammans med musiken en alldeles magisk tillställning.

Den indie-skramlande Shane Macgowan har på äldre dagar fått en ny vuxnare klädsel, men mognad till trots så är den precis lika febrigt svängande. Ikväll var verkligen inget undantag.

Hästpojkens senaste skiva ”En Magisk Tanke” innehåller ett gäng spår som i min värld förkroppsligar hur en känsla låter. Hur låter vårkänslor? Jo en vårkänsla låter precis som Samma Himlar låter. Vare sig det är på skiva eller på en klubb i Norrköping så är det precis så ljudet av fjärilar i magen låter.

Hästpojkens set för kvällen är av det kortare slaget. Inget konstigt med det. Man ger publiken precis det de vill ha, några vill säkert ha mer. Men ska man sluta så ska man sluta med flaggan i topp. Vi bjuds på en otroligt charmigt medryckande Sommarvin. Vi får en Cruisers som får både mig och övriga i lokalen att börja gunga. Vi får en avslutning med en Caligula som likt ett knytnävsslag sätter punkt för denna feber. Satan vad den popdängan svänger. En alldeles magnifik avslutning.

Jag har på senare år tyckt att Gitarrer & Bas, Trummor & Hat är en av de bästa svenska poplåtar som någonsin skapats. Någonsin.

Efter kvällens framförande kan jag med glädje sätta ett fett utropstecken bakom mitt påstående snarare än ett frågetecken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2008
Emmabodafestivalen 2008
Hästpojken (2010-05-01)
Hästpojken (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner