Joyzine.se


Recension - Live

Basement Jaxx
Way Out West, Göteborg
2009-08-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.basementjaxx.co.ukFick ett sms strax innan festivalens början, “Missa inte Basement Jaxx”. Detta från en vän som har typ svart bälte i club, dub, trance, dance och allt vad det heter. Ändå höll jag på att missa Basement Jaxx, allt tack vare en galen fiolspelande amerikansk reporter som prompt skulle fördröja min intervju med de alldeles förtjusande unga damerna i First Aid Kit. Men tack vare kännedom om vissa hemliga genvägar, och utrustad med ett par riktigt vassa armbågar, lyckades jag ta mig fram i tid. Och tur var väl det.

Basement Jaxx sätter hela Flamingoscenen i brand, den pumpande basen skulle utan svårighet kunna driva runt blodet i kroppen på mig, hjärtat mitt skulle säkerligen behöva lite välförtjänt semester. Förutom att bjuda på en hejdundrandes audiell upplevelse finns det även lite ögongodis för de som tycker om sånt, är det inte skakande sambarumpor så är det håriga apor och omfångsrika damer med gudabenådade sångröster, gärna allt på samma gång.

Spelningar har dock sina dalar och toppar, ibland blir det lite väl såsigt och ett envist trumpetande av riffet i Seven Nation Army, ni vet den där låten som från början var helt fenomenal men som sedan fansen från en hel idrottsvärld, främst (garanterat skalliga) fotbollsfans, våldfört sig på å det grövsta, ger mig mer huvudvärk än något annat. Energi kan man istället snacka om när Basement Jaxx plockar fram sin gamla pärla Where’s Your Head At? Ni minns väl alla den roliga videon med aporna i testlabbet? Lite så känns det nere i publiken också, folk dansar apdans till både höger och vänster. Precis den typen av energi jag behöver för att klara av resten av den något svalare, och blötare, dagen på Way Out West.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2009
Missa inte på Hultsfredsfestivalen 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner