Joyzine.se


Recension - Skiva

Räfven
Välkommen till Räfvbygden, 2009
Skivbolag: Swingkids
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-14
Hemsida: www.rafven.se

Ta det lugnt nu, ett djupt andetag, försök förstå, försök ta in och uppskatta det som kollektivet Räfven sysslar med. Förhåll dig objektiv, leta efter det positiva, sätt saker i perspektiv och rikta lampan mot det lilla. Nej fan, det går inte. Jag tappar all självbehärskning och analytiskt tänk av att lyssna på den här vedervärdiga ljudsoppan.

Räfven har fått en lång rad väldigt positiva liverecensioner. Det är möjligt att det är kul att se det här tokiga kollektivet spela Allan på en trång scen, men ”Välkommen till Räfvbygden” är bara som en ilsket tjutande borr som gör sitt bästa för att massakrera mitt kranium. Allvarligt talat, jag får huvudvärk, snudd på psykiska problem av det här.

Släng in ryska svulstkörer, klezmer, folkmusik, en snubbe som tror att han är Lars Demian och musikanter som lirar som påtända Duracellkaniner i en blender och ni har Räfven i ett nötskal. De står för hurtigt botaniserande i präktiga genres och är utan att musiken egentligen är särskilt glad käcka till det smärtsammas gräns. Det är ungefär alla egenskaper som jag inte pallar med i ett och samma band. Jag kan på rak arm inte nämna någon målgrupp som skulle ha direkt glädje av den här plattan.

För att knyta ihop det hela med en vits som är ungefär lika rolig som kollektivet är bra kan Räfven ta sin Räfvbygd och stoppa upp den i röfven.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Räfven (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Petter Karlsson, 2009-06-22 19:13:58 (217.78.23.130)

Det är så härligt att man får tycka olika! :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner