Joyzine.se


Recension - Skiva

Treadstone
A New Day Sun, 2011
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-19
Hemsida: myspace.com/treadstoneofficial

Det visuella, från omslaget till bookleten är ruggigt snyggt och lockar till lyssning, precis så som ett riktigt lyckat artwork ska fungera. Men redan vid bandbilderna börjar jag ana oråd. Tre män i sina bästa år med precis rätt antal dagars skägg i ansiktet och tillrättalagda frisyrer stirrar på mig och sen börjar pressreleasen orera om hur riktig rockmusik ska låta, halvår av filande på låtmaterial och...ja, jag vet precis hur ointressant ”A New Day Sun” kommer att låta.

För precis som man snabbt kan räkna ut spelar Treadstone i samma liga som Takida och en mängd band som sålt miljontals skivor på andra sidan Atlanten innan dem. Det är amerikansk radiorock som står på schemat. Så där absurt putsad att ingenting någonsin är nära att falla ur ramen eller skava det minsta på trumhinnorna. Uttänkt, avslaget, könlöst.

Treadstone är förvisso duktiga på vad de sysslar med och lyfter man en låt och låter den rotera i exempelvis Bandit (för tro mig, där blir det här gänget garanterat väldigt poppis) är det helt okej. Men en hel platta med tillrättalagda ursäkter till låtar blir alldeles för mycket och alldeles för snabbt trist och tradigt. Treadstone vågar, precis som nästan alla sina kollegor, alldeles för lite och spelar med nästan löjligt säkra kort.

Jag nämnde Takida. Till Treadstones försvar ska sägas att de har betydligt mer kräm i grejerna och ett mer spännande uttryckssätt än den märkliga hypen från Ånge. Men genren är densamma och med det vet ni också om ni kommer gilla den här trion eller inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner