Joyzine.se


Recension - Live

Sonic Syndicate
Putte i parken, Karlskoga
2009-07-30
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-08-02
Hemsida: www.sonicsyndicate.com”Vem fan är Putte?!” gastar Richard Sjunnesson inför en låt. Ja, det kan man ju fråga sig. Det är en ständigt återkommande fråga från flera av festivalens artister. Hade arrangörerna haft ork att designa någon sorts karaktär till namnet så hade man kanske kunnat förstå sig på en eventuell innebörd av begreppet ”Putte i Parken”. Eller så är det bara så att Putte gömt sig idag för att skämmas över det urusla pissregnet som Sonic Syndicate tvingas spela i. Men bandet har åtminstånne ett tak att stå under. Vi andra får stå där och tjura i plasket.

Jag måste erkänna på en gång att Sonic Syndicates radiovänliga metal förefaller aningen enformig i mina öron. Det är kul ett tag men efter ett gig på över en timme så känns det ändå som man stått och lyssnat på olika varianter av en och samma låt. Lite mer hardcore-ingredienser hade nog kunnat bidra med lite krydda och variation i musiken.

De två fristående sångarna känns dock som ett ganska spännande grepp . De kompleterar varandra på ett mycket smidigt sätt och Roland Johanssons sjönsång sitter som ett smäck. Bådas skriksång blir dock lite väl kväkig emmellanåt då de båda tenderar att liksom kupa sina händer runt micken. Varför så många hardcore-sångare anammar denna teknik vet jag inte men särskillt bra låter det ju inte. På det hela taget är det dock ett jädrigt tight och kompetent framförande Sonic Syndicate klämmer ur sig. Men det är väl också det snällaste man kan säga om det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Union Square
Sonic Syndicate
Sonic Syndicate (2008-11-29)
Sonic Syndicate (2008-02-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner