Joyzine.se


Recension - Skiva

Wolfmother
Cosmic Egg, 2009
Skivbolag: Modular/Interscope
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-12-04
Hemsida: www.wolfmother.com

Ni minns väl när Wolfmother släppte sin självbetitlade debutplatta och vilken hype som sen följde? Ganska precis fyra år har gått sedan dess och man har precis hämtat sig när nästa våg med svängig 70-talsrock´n roll är på väg att slå ner på oss. Vågen är inte i närheten av att krossa lika hårt som sist, men det är fortfarande en kraft att ha respekt inför.

Självklart ligger Black Sabbath och lurar i bakgrunden, men de tillåts aldrig ta över helt och tillsammans med andra influenser som Uriah Heep, Foghat, Led Zeppelin och The Stooges har australiensarna kokat ihop en brygd man bara vill ha mer av. Trots att albumet är 54 minuter lång fördelat på tolv låtar känns det ändå snopet när skivan helt plötsligt tar slut och man febrilt börjar leta efter playknappen på stereon.

I slutändan blir man inte lika berörd som man blev av förra plattan, men det beror nog mycket på att överraskningseffekten är borta och att man förväntar sig att dessa herrar gör ett mästerverk igen och de lyckas, nästan. ”Cosmic Egg” är något mer mogen än föregångaren men med låtar som In the castle och titelspåret Cosmic Egg på högsta volym är det omöjligt att inte ryckas med. Wolfmother har gjort det igen, synd bara att man är förberedd…..

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre
Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner