Joyzine.se


Recension - Skiva

Sambassadeur
European, 2010
Skivbolag: Labrador
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-24
Hemsida: myspace.com/sambassadeurtheband

Den globala uppvärmningen skakar om oss, smälter isarna och leder världen mot en snar undergång. Graderna bara stiger och årstiderna glider in i varandra tills allt bara är ett enda varmt töcken.

Om det bara vore så väl tänker jag när jag för tredje månaden i rad ser snön falla tungt utanför rutan. Upplever hur lite vatten i fruset format kan lamslå ett helt samhälle om och om och om igen. Samma sak för varje nytt snöfall som drabbar oss. Jag är trött på skiten och Göteborgs Sambassadeur hjälper knappast till att göra den här vintriga tillvaron drägligare.

”European” är nämligen nio vackra melodier som andas sommar. Hänförande små vykort från den årstid som är alldeles för kort och alldeles för underbar (för att vara farligt nära att låna ord av Tomas Ledin). När jag lyssnar på Sambassadeurs tredje fullängdare väcks känslor till liv som enkom hör samman med sol långt in på kvällen, fumlande kärlekspar längs alléer och nattliga odysséer i rusdryckernas tecken. ”European” är det perfekta soundtracket till en härlig sommar.

Sen måste jag erkänna att det är svårt att sätta fingret exakt på vad det är som gör just de här små poplåtarna så somriga. Men det finns en känsla som vackert spirar fram genom Mattias Glavås fingerfärdiga produktion som bara säger att det är dags att gå ut i det gröna och njuta av livet. Eller så är det sångerskan Anna Persson som säger det med sin rakt igenom behagliga röst. ”European” är musik för riktigt fina stunder, så är det bara.

Lyssnar du på Stranded, Days eller Albatross och sen påstår att du inte vill packa en lila påse, kliva ut i närmsta park och vältra dig i gräs och engångsgrillsrök är det något fel på dig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner