Joyzine.se


Recension - Skiva

Gallhammer
The dawn of..., 2007
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-03
Hemsida: www.gallhammer.com

Ge mig en god anledning till varför det skulle vara intressant med en påkostad CD/DVD-utgåva med samlade demo- och replokalsinspelningar från en trio som ännu inte ens gett ut ett globalt debutalbum! Peaceville har en. Det handlar ju om tre corpsepaintade skolflickor från Japan som lirar punkig black metal.

Att det exotiska konceptet säljer skivor lär det inte vara något snack om, men det försvarar inte att ”The dawn of…” är en riktigt dålig utgåva. På cdskivan vevas Gallhammers demo- och replokalsinspelningar genom tolv spår. Ni förstår hur det låter. Ostyrigt och tämligen uselt ljud. Någon skulle så klart vilja kalla det true black metal, men inte ens på den nivån är det. Spelet är tämligen taffligt och även om Vivian Slaughter imponerar med en avgrundsdjup domedagsstämma är det svårt att avgöra om låtmaterialet egentligen är något att ha.

På DVD-utgåvan radas sedan livespelning efter livespelning upp. Filmade i svartvitt på trånga japanska klubbar och med dålig bildkvalitet och statiska zoomar. Den är inte att rekommendera ens för den mest fanatiske samlaren.

En riktig fullängdsskiva ska visst dyka upp till sommaren och tanken är så klart att namnet Gallhammer ska vara på allas läppar tills dess. Det går inte att komma ifrån faktumet att den här lyxiga utgåvan prånglas ut enbart för att det är ett så pass udda band. Inget annat gäng skulle få den här chansen. Då är det väldigt synd att det som göms mitt i all lyx angränsar till skräp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gallhammer (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner