Joyzine.se


Recension - Skiva

Break Me...
Death is servant, life is not, 2004
Skivbolag: Second Class Kids
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-12
Hemsida: www.breakmehc.com

Med det här släppet visar Second Class Kids att de är ett bolag som inte enbart bör ses som synonymt med trallpunk. Break Me… bjuder nämligen på en spasmisk blandning av hardcore och galen kängpunk. Allt toppat med en härlig rock n’rollkänsla som får ”Death is servant, life is not” att inta en ganska varm framtoning. Trots att skivan är urförbannad tycks inte allt vara nattsvart här i världen.

Jag har egentligen bara två invändningar. Dels att sången stundtals blir lite grislik och att speltiden är allt för kort. Jag vill bli slagen fler gånger, höra en hel rad köttiga hardcoresmockor till. Kanske har bandet fastnat för mycket i tänket att den här typen av musik ska vara kort och koncis? Break Me… har helt klart kvaliteter till att kunna fylla ut ytterligare femton minuters speltid. Åtta låtar är lite väl futtigt.

Fans av aggressiv punk kommer garanterat inte att ogilla ”Death is servant, life is not”. Har snubbarna på Second Class Kids fler ess av den här kalibern i rockärmen går de mot en ljus framtid. Det här är utan tvekan bolagets vassaste släpp till dags dato.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner