Joyzine.se


Recension - Live

Promoe
Hultsfredsfestivalen
2009-07-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-12
Hemsida: www.promoe.nuRegnet har förvisso avtagit och dragit bort mot andra delar av Småland, men tunga moln och en bitande kyla ligger kvar över festivalområdet när Promoe och hans orkester Spider Dogs intar Hawaii. Lättillgänglig hiphop a la den Promoe svarar för borde kunna värma publiken, men det funkar bara delvis.

Frontmannen själv verkar i och för sig ha väldigt roligt på scenen. Han småtjattrar med sitt band, med publiken och sig själv och verkar trivas just där han är just nu. Men på något sätt känns det som om han jobbar mer för att roa sig själv än publiken, när snacket blir en aning för internt förloras kontakten med dem som trängs framför honom för att hålla värmen.

Men det där är egentligen bara små petitesser, i det stora hela talar Mårten Edh genom sin musik. Fokus ligger inte helt oväntat på senaste plattan ”Kråksången” och de vassaste bitarna därifrån luftas väl utspridda över setet. Men det grävs även i historien och Ring snuten får, trots att det är en av mannens svagaste stunder, naturligtvis ett väldigt gott mottagande. Likaså tänder det till när Looptroop Rockers finfina The building plockas fram. Greppet att leverera hiphop (eller vad man nu ska kalla det, att Promoe har sina tentakler utspridda i en mängd olika genres är inte direkt någon nyhet) med den här typen av liveband är fullt ut en väldigt bra idé och i nämnda låt gnistrar det ypperligt.

Men majoriteten av människorna i publiken väntar förstås på en speciell låt. Radioplågan som man antingen hatar eller älskar. När Promoe efter att ha låtsas kliva av scenen brassar av Svennebanan och byter ut refräng raderna till det självironiska ”skäggig vegan” studsar alla framför Hawaii och leveransen är det inget fel på trots att en ganska onödig och utdragen bandpresentation kläms in mitt i låten.

Promoe är kul, men knappast oumbärlig på den här stora scenen. Låt oss istället hoppas på en intimare klubbturné i höst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siestafestivalen 2009
Hultsfredsfestivalen 2009
Promoe & Spider Dogs (2009-05-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jon, 2009-07-16 14:52:12 (81.229.244.77)

Tilläggas bör att hiten "Mammas Gata" tände hela publiken, och gunget, känslan och allsången gjorde den till den absolut bästa låten. Det kändes mer intimt än något annat, särskilt när Promoe tar sig ner till publiken. Många gånger bättre än "Svennebanan", enligt min åsikt.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner