Joyzine.se


Recension - Live

Entombed
Emmabodafestivalen
2010-07-29
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: www.entombed.orgVeteranernas veteraner på den mest osnutna festivalen i musik-Sverige. Dödsmetallens främsta tjänare inför popsnören från gymnasiet. Det kanske inte låter som någon perfect match med Entomed på Emmabodafestivalen och publikuppslutningen är kanske inte den största, men de som är på plats är hängivna och Stockholmsplutonen kompromissar inte.

Gruppen har alltid stått för en hård metal, om än rockinspirerad på sina håll, och kompromissar inte bara för att de spelar på en före detta popfestival, som nu skaffat sig en elektronisk inriktning, och har ett besökarklientel som knappt ens var fött när de började mangla. Att välja en annan setlista bara för att publiken inte bara består av lika slitna hårdrockare som Entombed-medlemmarna själva är naturligtvis inte att tänka på och för det ska herrarna ha all cred.

Roky Erikson covern Night of the Vampire och hitlåten Chief Rebel Angel är som alltid bäst. Men minst lika festligt är det när alltid lika duktige vokalisten L-G Petrov på sant hårdrocksmanér hivar upp en bag-in-box från någon i publiken och dricker ur den med giriga klunkar eller när Alex Hellid lidelsefullt bänder sina sista strängar för att sedan hoppa ner i scendiket och mingla med publiken. Entombed bjuder den publik de har på god valuta och vi som varit med ett tag (om än inte alls lika länge som bandet) tycker förstås att det är en valuta som är värd mer än många one-summer-wonders som passerar Emmaboda denna helg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House Of Metal 2012
Emmabodafestivalen 2010
Entombed (2002-06-13)
Entombed (2002-08-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner