Joyzine.se


Recension - Skiva

Offspring
Splinter, 2003
Skivbolag: Columbia
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-13
Hemsida: www.offspring.com

Det är inte dåligt, men man kan heller inte säga att det är särskilt bra. Det saknas spänning och överraskningar på ”Splinter”, Offspring maler bara på i samma gamla spår som de kört de senaste tio åren. Det mest vitala på den här plattan är att Josh Freese från A Perfect Circle hjälper till med trummandet.

”Smash” var en stor platta. När jag först hörde den som liten knatte satte den sig direkt och än idag tycker jag att det är en fantastisk platta. Kombinationen av arg punk och popmelodier fungerade alldeles utmärkt på den skivan, därefter har de dock bara gått mer och mer utför för bandet. På ”Americana” fanns i och för sig ett par riktigt bra spår, så som The kids aren’ t alright och The end of the line, men det var också där de riktigt vedervärdigt inställsamma låtarna började dyka upp i full skrud. Vem kan förlåta jänkarna för Why don't you get a job? Vägen mot botten var utstakad och gick via ”Conspiracy of one” till nu färska ”Splinter”.

Inte så att jag vill sänka Offspring fullständigt, även ”Splinter” innehåller en handfull bra spår. Men det känns som att konceptet är lite väl uttjatat. Bandet verkar inte det minsta intresserat av att utvecklas trots att de hade sin topp runt ”Smash”. De popiga punkdängorna fungerar i liten skala, men som helt album betraktat är ”Splinter” inte spännande för fem öre. Även om låtarna säkerligen kommer kunna höras överallt det närmaste halvåret tycker jag det börjar bli dags för herrarna att fundera på att lägga ner. Eller i alla fall ändra stil något.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Neverstore
No Fun At All
Offspring (1998-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner