Joyzine.se


Recension - Demo

Shape Of Sense
Compressor
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-02
Hemsida: listen.to/shapeofsense

Erik Brännström som har hand om sången på den här inspelningen låter inte så lite som Kenny Jakobsson i götebrogsthrasharna Claw. De två gaphalsarna har näst intill identiskt gnälliga röster, med den skillnaden att Brännström lyckas låta något mer galen. Rent musikaliskt skiljer sig de två demobanden dock ganska mycket. Medan Claw ägnar sig åt modern thrashmetal är Shape of sense stadigt rotade i hardcorescenen.

”Compressor” är en forcerad och arg demo som bjuder på en hel del elaka knytnävslag. Tyvärr är produktionen något för anonym och tillbakahållen, vilket kväver de galnaste mangelattackerna. Med lite fläskigare ljud skulle bandet kunna briljera med en kanondemo. För de skriver bra låtar. Jag gillar den här typen av illarg men ändå melodisk hardcore.

Det här är faktiskt musik som jag förknippar med revolutionära norrlänningar och visst kommer även dessa arga gossar från de kyliga delarna av Sverige. Med lite tur och hårt arbete är jag säker på att framtiden är ljus för Shape of sense. Den kliniska och strippade ljudbilden är dock inget att eftersträva. Bandet borde verkligen inte dra sig för att kötta till det hela. Det skulle bara få låtarna att lyfta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner