Joyzine.se


Recension - Skiva

Azure Blue
Rule of Thirds, 2011
Skivbolag: Hybris
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-25
Hemsida: azureblue.se

Vid några mindre angenäma tillfällen är Tobias Isaksson (som döljer sig bakom namnet Azure Blue) inne och nosar på domäner som kan kopplas till Morrissey. Lyckligtvis är de inte särskilt många och resterande delar av ”Rule of Thirds” är drömska och hänförande.

Isaksson gör popmusik där han lutar sig mot trummaskiner och synthar, men gör det så skickligt att det aldrig blir stelt eller maskinartat. Snarare tvärtom. Produktionen är luftig och låtarrangemangen storslagna. Jag ska inte säga att det svänger, men herrn kommer så nära man kan med den här typen av maskinpark.

Med yviga gester och väldigt mycket känsla målar musikanten upp ett musikaliskt collage som fångar mig. Det finns något längtansfullt i musiken (som även går igen på det tjusiga omslaget) och Isaksson ställer fler frågor än vad han egentligen svarar på med sina låtar. Vilket givetvis är något oerhört positivt. Ju mer man lyssnar, desto mer vill man utforska och även om regelrätta hitlåtar saknas är det väldigt svårt att inte bli hänförd.

”Rule of Thirds” känns ganska tidlös både vad gäller sina kompositioner och sin referenser. Detta då samtidigt som instrumenteringen och själva uppbyggnaden skriker 2000-tal. Det är paradoxalt, men samtidigt också oerhört imponerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner