Joyzine.se


Recension - Skiva

In Slumber
Scars: incomplete, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-10
Hemsida: www.inslumber.com

Österrike. Det är knappast landet man förväntar sig att ett av årets hittills vitalaste deaththrashalbum ska härstamma ifrån. Men så är fallet. ”Scars: Incomplete”, komponerat och framfört av In Slumber, imponerar storartat.

Produktionen är kyligt bakåtsträvande. Gitarrerna tillåts ta stor plats och med nästintill äcklig precision skära genom märg och ben med sitt råa ljud. Precis lika rå är sångarens rakbladsvassa röst som trots att den smakfullt ligger mixad en bra bit under instrumenteringen slår igenom på ett elakt sätt. Trummorna är ruggigt distinkta, med dundrande baskaggar och hårt markerade virvelslag. Och så har vi melodierna, de isande men samtidigt vackra melodierna som lyfter hela verket.

”Scars: Incomplete” är brutal samtidigt som den är vacker och bärs upp av ett ständigt rock n’roll-groove. Det är överraskande, det är vitalt och det är väldigt glädjande. Jag hör Soilwork från gruppens tidiga plattor – Newborn Deathchild är rent av en ny Grand Failure Anthem – jag hör Hatesphere innan de släppte ”Ballet Of The Brute” och blev ett stort band och jag hör de gamla tyska dagsländorna Final Breath. Det låter som det lät innan folk började tala om melodeath och använda At The Gates som referens i tid och otid.

Visst finns här melodislingor och refränger som snarare lockar in än kör över, men det blir aldrig Göteborgssound. ”Scars: Incomplete” är för rå och alldeles för lite gladtrallig för det. Det är imponerande dödsthrash med brutala förtecken. Och det bästa av allt, här finns inte en keyboard eller något försök till falsk rensång så långt örat når. Att det skulle krävas ett Österrikiskt band för att pressa fram den här plattan…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner