Joyzine.se


Recension - Live

Killswitch Engage
Getaway Rock Festival, Gävle
2013-08-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-08-10
Hemsida: www.killswitchengage.com

Ordinarie trummisen Justin Foley har gått och skadat sig och ersätts på den här turnén av As I Lay Dyings batterist Jordan Mancino. Hans sätt att ta sig an uppgiften är spelningens ljuspunkt. I övrigt är Killswitch Engage den här kvällen bara en lång gäspning.

Den amerikanska metalcore-orkestern lider av dassigt ljud där sången drunknar och där nyanserna som ändå finns i låtarna smetas ut. När det sker blir det nästan pinsamt tydligt hur grunt låtmaterialet egentligen är. Killswitch Engage har några enstaka hitlåtar att luta sig mot (My Curse snackar man förstås inte bort), men i övrigt är det samma formstöpta transportsträcka som matas ut gång på gång, med den enda skillnaden att den begåvats med olika namn.

Som ett gäng sportsnubbar i shorts, med putslustigt mellansnack och inövade poser är Killswitch Engage inget vidare kul att titta på den här aftonen heller. ”Det känns absolut ingenting” som den luttrade trubaduren vid min sida sammanfattar det hela. Jag håller med. Det är ingen sträng som slås an när jänkarna håller hov och sammantaget är upplevelsen inte mer än en ganska ointresserad gäspning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
One Without
Killswitch Engage (2013-01-01)
Killswitch Engage (2008-06-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner