Joyzine.se


Recension - Live

Ghost
Scandinavium, Göteborg
2011-11-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-20
Hemsida: myspace.com/thebandghost

Det kan vara lika otacksamt som det är en ynnest att få vara förband på en så pass stor turné som den som dundrar ner i Scandinavium med In Flames som huvudakt.

För hypade Ghost är det så klart en enorm möjlighet att få visa upp sig för en gigantisk och i de allra flesta fall också ny publik. Men samtidigt innebär förbandsformen att det inte låter något vidare. De på skiva välsnitsade melodierna om hin håle blir på Scandinaviums scen mest onyanserat muller någonstans i den konstiga ljudbilden. Det känns inte som soundcheck varit särskilt lyckat (om det ens genomförts något) och många av de intrikata gitarrmelodierna drunknar i en irriterande dundrande bastrumma.

Men bortsett från ljudet gör Ghost vad man kan under sin korta speltid. En gigantisk scen är så klart inte helt rätt forum för det ockulta maskeradgänget, men man jobbar på bra och dängor som Elizabeth och Ritual fungerar riktigt fint.

Dessutom går det hur dåligt ljud det än är inte att komma ifrån att mannen som kallar sig Papa Emeritus är en duktig sångare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ladytron
Årets bästa 2013 enligt Jonatan Rosenberg
Our Last Night (2008-01-01)
The Ghost Inside (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner