Joyzine.se


Recension - Skiva

Las Vegas Orchestra
I am rock'n roll, 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-31
Hemsida: www.lasvegasorchestra.se

Det blir väldigt sällan lyckat när coverband har större ambitioner och vill försöka sig på en karriär med eget material. Det finns ofta en anledning till att bandet fungerade som coverband från början och det är sällan på grund av samma preferenser som gör självproducerande orkestrar framgångsrika. Las Vegas Orchestra är bara ännu ett exempel i raden.

Gruppen vill så infernaliskt gärna bli uppskattade för sin egen musik när de nu efter åtta år och otaliga vändor på Östersjöns båtar ger ut ”I am rock'n roll”. Men fakta är att de är ett showband, ett gäng som gör mängder av spelningar varje år och som lever på covers. De är inte en orkester som är sammansatt för att imponera med eget material och det hörs smärtsamt tydligt på den här plattan.

Själva berättar Las Vegas Orchestra gärna att de vägrade spela in en coverplatta och att de därför vände sig till renommérade låtskrivaren Tommy Denander som försåg dem med originalmaterial till den här plattan. Förmodligen tömde han någon gammal skokartong med låtidéer som blivit ratade av alla de storartister han jobbat tillsammans med för materialet är genomgående svagt. I sina bästa stunder låter Las Vegas Orchestra och dess loungiga rock som ett väldigt tamt The Commitments.

”I am rock'n roll” är bara själlöst bakgrundsskval utan någon vidare känsla. Det är glättigt och anonymt på ett väldigt oförargligt sätt. Precis sådant som är som klippt och skuret för ett loungeband på en färja, men som inte alls engagerar när det presenteras som ett seriöst släpp från en orkester som vill vara sin egen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jane, 2009-08-04 22:16:27 (83.250.162.17)

Jag kan bara hålla med föregående talare. Las Vegas är ett toppenband som kan få varenda människa glad och partysugen. Heja!

Peter Ögren, 2009-08-04 17:23:38 (81.233.7.132)

Ang. LasVegas Orchestra så kan jag inte hålla med, jag har sett bandet uppträda och det håller samma kvalité som vilket stort känt band som helst, och plattan visar vilken klass bandet håller.. Stå på er ni har gjort en lysande platta..

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner