Joyzine.se


Recension - Demo

Jackie Khan
Showcase
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-08
Hemsida: myspace.com/jackiekhan

Jaha ja, Jackie Khan fortsätter envist att vara totalt villrådiga inför hur de egentligen ska låta. På första demon var det Mando Diao-rock, som på nästa följdes upp av skabbig punkrock och nu tror herrarna uppenbarligen att de är britter som lierat sig med Broder Daniel.

Det punkiga finns förvisso kvar i estetiken. Soundet är slarvigt och smutsigt, som om det fanns ett självändamål i att låta dåligt. Dåligt ja, det är bara förnamnet på vad första spåret We're Faster är. Med sång som skär likt rakblad genom trumhinnorna och haltande stölder från en populär scen som närt gäng som The Strokes och Franz Ferdinand vid sin barm får Jackie Khan-snubbarna mig att tro att de tappat vettet på riktigt. Det är verkligen uruselt när det mejslade rocksoundet kläms in i en obekväm punkfrisyr och utrustas med sång som får Henrik Berggren att framstå som en riktig skönsångare.

Det är nästan så jag ger upp hoppet. Men då blir jag överraskad. Därpåföljande Made Men är nämligen mästerlig. Plötsligt låter sången mycket bättre och med ett snyggt melodispråk och ettrig nerv tar Jackie Khan med sig Broder Daniel in i en modernare skrud. Det är uppkäftigt, trallvänligt och framförallt väldigt bra. Gruppen visar att den faktiskt kan om de anstränger sig.

Tyvärr överbevisar de mig om sin totala villrådighet genom att trycka in en till skitlåt som avslutare på ”Showcase”. Där är vi återigen tillbaka i det ful-punkigt skorrande utan varken finess eller tanke. Jackie Khan kan uppenbarligen få till enstaka lyckträffar, men jag tvivlar på att de faktiskt vet hur de bär sig åt när de gör det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jackie Khan ()
Jackie Khan ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner