Joyzine.se


Recension - Skiva

Moto Boy
Lost in the call, 2010
Skivbolag: Songs I Wish I Had Written
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-22
Hemsida: www.motoboy.se

Ingen förblev oberörd av Oskar Humlebo, alias Moto Boy, när denne på riktigt fick fäste i rampljuset för några år sedan. Den tanige unge mannen med fjompig lugg, läppstift och bar bringa under kaxig bikerjacka gjorde synnerligen avtryck. An fick agera förband till Smashing Pumpkins och pausunderhållning i Melodifestivalen. Vissa blev uppenbart provocerade av hans ambivalent androgyna framtoning, andra gjorde tvärtemot och började älska honom förbehållslöst. Oavsett vilken sida man sällade sig till var en sak glasklar. Ingen gick oberörd från ett möte med Moto Boy.

Det är väldigt svårt att tänka bort allt det där rabaldret och bara låta musiken tala för sig själv när det nu är dags för nya ansträngningen ”Lost in the call”. Moto Boy är på något sätt mer än bara sin musik. Men snälla, gör ett försök att ta till er den här skivan med helt öppna sinnen. Det är en omtumlande upplevelse, jag lovar.

”Lost in the call” är nämligen något helt annat än vad man med förutfattade meningar i färskt minne förväntar sig. När jag sluter ögonen och låter musiken fylla rummet framträder bilderna av Moto Boy som en vänlig herre positionerad vid en gran, framför ett fönster där stora ulliga snöflingor faller utanför. Han berättar sagor. ”Lost in the call” är rent stämningsmässigt som en julskiva utan jullåtar. Det känns vuxet, varmt, moget och tryggt.

Jag är medveten om att julliknelsen kommer få många av er att tänka på hurtigt bjällerklang och rygga tillbaka precis som många ryggar inför Moto Boys fysiska framtoning. Men så är det förstås inte. Jag söker snarare efter ord att sätta på den vackra känslan och de bedövande stämningarna.

Ni som följt Moto Boy kommer att känna igen er i hans spröda sångröst, det karakteristiska basdånet som här tjusigt backas upp av lätta stråkar och de svajande melodierna. Det är vackert och...i brist på bättre ord, riktigt, riktigt hemtrevligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Moto Boy
Moto Boy (2008-01-01)
Moto Boy (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner