Joyzine.se


Recension - Skiva

Sparrow and the Workshop
Spitting Daggers, 2011
Skivbolag: Distiller Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-09-25
Hemsida: www.sparrowandtheworkshop.co.uk

Om Jack White hade varit tjej, bott i England och experimenterat med brittisk folkmusik och samtidigt varit influerad av Jefferson Airplane och Pixies så hade det låtit som det sound Sparrow and the Workshop har.

Precis som Glasvegas är detta band baserat i Glasgow men de visar att det finns betydligt fler spår inom musiken att utforska än skotsk synthbaserad indierock. På ”Spitting Daggers” bjuds lyssnaren på en sånginsats utan dess like av Jill O’Sullivan som förstärks av en lätt skitig, gitarrbaserad produktion som låter nyskapande samtidigt som den går tillbaka och utforskar rötterna i gammal musik från de skotska vidderna.

Faded Glory får mig att tänka på Pixies. Otroligt mycket. Så mycket att jag tror att det mycket väl skulle kunna vara en låt som Black Francis råkat tappa bort. Men det är You Don’t Trust Anyone, Against The Grain och Soft Sound of Your Voice som är albumets bästa spår. Det är även de låtarna som ramar in soundet och förmedlar den där kalla, kristallklara, genuina musiken som Skottland så länge har saknat men nu återfått.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner