Joyzine.se


Recension - Live

The Hellacopters
Where The Action Is, Stockholm
2008-06-14
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.hellacopters.com

Hellacopters ska sluta spela. Men det stora avslutet är inte nu. Det kommer först efter en turné i höst. Möjligtvis var W.T.A.I.-spelningen helikoptrarnas sista stora utomhusspelning. Detta bidrog säkerligen till att många ville se dem. Delvis det och att bandet har en speciell relation till W.T.A.I., som har tagit sitt namn efter en Hellacopters låt. Och att bandet vid det här laget har en del kultstatus.

Hellacopters är vad de är, och misslyckas sällan med att leverera live. Inte heller den här gången. Trots en låg ljudvolym levererar de sin rock ’n’ roll, intensivt och stiligt. De levererar – men överraskar inte. Det är inte förrän i extranumret det börjar hända grejer. De går ihop på scenen och utbyter licks med varandra, och jamet som följer är riktigt bra.

Tråkigt nog är det alldeles för lite av detta, vilket är synd. Hela grejen med livemusik är för mig att det sker saker som det inte gör på skivorna, som är extremt begränsade i den meningen.

Lite b är också som sagt det låga ljudet som nog drabbar Anders Lindströms keyboards mest av alla. Publiken är dock med på noterna och uppskattar både nytt som material, och ger Nicke Andersson den allsång han efterfrågar i bland annat Toys and Flavours. Som avslutning blir det lite mysig feedback.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
The Centerfolds
The Hellacopters (2002-01-01)
The Hellacopters (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner