Joyzine.se


Recension - Skiva

The Chevelles
Barbarella Girl God, 2008
Skivbolag: Wicked Cool Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-02
Hemsida: www.thechevelles.com

När svenska ungtupparna The High Hats skivdebuterade ifjol talades det på flera håll som en orädd mix mellan The Ramones och Beach Boys, men frågan är om inte Boråsbandet spanat en aning åt Australien. Eller om det i alla fall inte är The Chevelles som är de sanna innehavarna av ett sådant epitet.

Australiensarna som existerat sedan sent 80-tal inleder sin era hos nya skivbolaget genom att släppa ett retrospektiv där remastrade godingar trängs med några nykomponerade dito och det ljuder oerhört bra. Är inte bitar som Get it on och Girl God den perfekta kombinationen av Beach Boys och Ramones vet jag inte vad jag ska skriva. Det är poppigt, punkigt och inte dåligt glatt i ett och jag skulle utan problem kunna svamla om azurblått vatten och skinnpajar i en och samma mening hela natten lång.

The Chevelles har uppenbarligen vetat vad de sysslat med hela tiden och även om tyngdpunkten hela tiden lutar åt det poppigare hållet (en låt låter rent av som något Roxette hade kunnat skriva på en solskensdag) finns en balans som gör att det aldrig blir glättigt. Det här är märkligt nog min första kontakt med bandet men den ger en rejäl mersmak. Efter de här sexton energipillren kommer jag garanterat att hålla ögonen öppna i framtiden. Veteranerna får power pop, power punk eller vad det nu ska kallas, att låta som det mest vitala i världen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner