Joyzine.se


Recension - Demo

Random Smith
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-14
Hemsida: myspace.com/randomsmithband

Skövdekillarna Random Smith låter själva hälsa att de tycker att de två låtarna på den här demoinspelningen är ”riktigt grymma”. Det var ju bra. En hälsosam portion självförtroende är viktigt om man ska bli framgångsrik som rockmusiker. Utan en tro på det egna materialet kommer publiken inte heller att ta det till sig fullt ut.

Tyvärr kan jag inte riktigt hålla med de unga skaraborgarna i just det här fallet. De spelar helt okej och har en sångare som nog med tiden kan utvecklas till att bli en riktigt känslosmäktande herre. Men det vilar en alldeles för stor ambivalens över låtmaterialet. Random Smith vill spela drömsk musik på gränsen mellan pop och rock, så mycket står klart, men för att lyckas måste man vara tydligare än så.

Killarna verkar inte riktigt ha bestämt sig för något mer än att skriva ”grymma låtar” och det är något de inte riktigt lärt sig ännu. Demon är förmodligen ett steg på vägen, trevande steg framåt mot något som kan komma att bli storslaget och känslosamt, men i dagsläget är det alldeles för mycket tveksamheter. Låtarna biter inte riktigt, soundet känns inte helt distinkt och ögonen flackar lite väl mycket kring omgivningen.

Drömskt, javisst. Men Random Smith är ett band under utveckling och än är de inte riktigt så grymma som de vill vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner