Joyzine.se


Recension - Live

Pain
Metaltown, Göteborg
2009-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.pain.cd

Peter ”Pain” Tägtgren har inte direkt gjort sig känd för att vara någon känslig och politiskt korrekt karaktär. Är det inte superfyllor, hjärtstillestånd eller kvaddade hotellrum så är det något annat och han förnekar sig förstås inte på Metaltown heller. Det är bara några timmar sedan sorgebeskedet om Michael Jacksons död briserat som en bomb när Tägtgren böjer sig fram till micken och säger några väl valda ord. Kungen av pop har gått bort och det är klart att Pain ska dedicera en låt till legenden. Det glimmar till i blicken på frontmannen och så säger han:
- Det här är Bitch!

Det är så typiskt Tägtgren och även om lämpligheten kan diskuteras ganska roligt. Underhållande är annars ett perfekt ord att använda för att beskriva Pain som liveakt. Den på skiva ganska tillsnyggade ljudbilden (ja, de två senaste plattorna saknar i mångt och mycket bra låtar också) blir betydligt ruffigare live och sångaren plockar fram betydligt mer av den elaka röst han nyttjat så många gånger i Hypocrisy. Det gör akten väldigt intensiv och med lite pyroteknik på toppen av det blir det förstås väldigt sevärt.

Det största jublet drar Pain inte helt oväntat ner när introt till avslutande mangelhiten Shut your mouth går igång. Det är hans finaste stund och också den som rättmätigt blivit mest uppskattad. På Metaltown serveras den dessutom i en ganska hårdkokt version som ger publiken precis vad den vill ha innan frontman med kompmusiker tågar av scenen. Efter Dead By Aprils tama figur på scenen intill strax dessförinnan deklarerade Pain med eftertryck att Metaltown var öppnat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Metaltown 2009
Pain (2007-07-14)
Aggregate (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner