Joyzine.se


Recension - Skiva

Kenos
X-Torsion, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-26
Hemsida: myspace.com/kenosband

Många kan köpa en riktigt stilig Armani-kostym, men det är inte alls lika många som verkligen kan bära upp den. En klyscha, men sorgligt nog alldeles för sann.

Lite samma grej gäller i musikbranschen. Med dagens teknik kan de flesta arbeta fram en riktigt fräsch produktion, men det är ytterst få som verkligen kan fylla ut den med något matnyttigt. Det är därför det råder sådan inflation bland melodiska death metalband. Det är därför genren som sådan kommit att bli mer och mer smutskastad.

Jag har tjatat om det här hundra gånger förut och ni är säkert intill döden trötta på mig. Men någon gång måste någon sätta ner foten och tala om för alla dussinband på alla dussinbolag att det här duger inte. Ska musik släppas ut i etern ska den inte bara låta bra, den ska vara bra också.

Italienska Kenos är ännu ett sådant där band som vet hur genren ska låta, som har lagt pengar på att få produktionen att låta frän och sen blandat ingredienserna efter behag. Lite synthar backar upp de amerikaniserade riffen och stuket ska föreställa emotionellt men ändå hårt. Problemet är detsamma som det brukar med band av Kenos sort. Innehållet ekar tomt. Italienarna stirrar alldeles för mycket på dem som lyckats på riktigt och är alldeles för svaga låtskrivare för att ”X-Torsion” ska kunna bli något annat än ännu en hyllvärmare.

För att knyta ihop det hela med samma liknelse som jag inledde hela recensionen med. Kenos är lodisen som klätt sig i Armani, men som ändock inte är mer än just en lodis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner