Joyzine.se


Recension - Live

Veronica Maggio
Popadelica, Huskvarna
2011-05-07
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-05-09
Hemsida: www.veronicamaggio.se

Hon kom, hon sågs, och hon segrade. Sommaren 2011 kommer att tillhöra Veronica Maggio, oavsett om man håller med om de väl tilltagna ord som omger senaste plattan, ”Satan i gatan”, eller inte. Folket i en teaterlada i Huskvarna har sagt sitt, det ska vara långt blont hår och träffsäkra svenska texter om livet i allmänhet som gäller i år.

Själv blev jag inträngd i ett hörn precis intill sidan av en pelare och överlevde enkom tack vare att jag sprängde fram en luftficka i sista sekund. Trängd från alla håll kunde jag på min höjd vicka lite lätt på stjärten, men som jag vickade! Jag tycker inte att ”Satan i gatan” är Maggios bästa album, men på en livescen växer materialet. Är man dessutom uppbackad av en snortight rytmsektion och en till brädden fylld teaterlada går det inte att misslyckas!

Det känns ändå lite märkligt. Att det skulle ta så lång tid alltså. Jag har ju vetat länge att det är något speciellt med den där fröken Maggio. Så självklart gläds jag lite extra där jag står alldeles hoptryckt med vad som kan vara världens längsta man framför mig. Jag behöver inte ens se spelningen, det räcker med att lyssna och vara på samma ställe – atmosfären omsluter och bjuder in.

Sedan var det även det där med att komma. Det må vara tidernas största The Strokes-rip off på riffet men visst är den lite fiffig den där låten? Kom gjorde uppenbarligen större delen av publiken inne i teaterladan också, men segern var redan vunnen för länge sedan. Det tåls att upprepas, sommaren 2011 kommer att tillhöra Veronica Maggio.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

När musiken läggs på slaktbänken
Årets bästa 2011 enligt Ricky Holmquist
Veronica Maggio (2011-04-30)
Veronica Maggio (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner