Joyzine.se


Recension - Skiva

Young Legionnaire
Crisis Works, 2011
Skivbolag: Wichita
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-11
Hemsida: www.younglegionnaire.com

Det blir lätt lite fånigt om man drar fram det där snyftiga argumentet om sidoprojekt att ”det här hade aldrig getts ut om inte namnen varit kända från början”, men i fallet Young Legionnaire kan jag inte låta bli. När Paul Mullen (The Automatic) och Gordon Moakes (Bloc Party) slår sig i lag med trumslagaren Dean Pearson för att spela alternativ rockmusik blir det nämligen aldrig mer än finesslöst.

Tanken är naturligtvis att ”Crisis Works” ska vara lite introvert och utmanande. Trion lägger sig an med ett punkigt uttryck och skramlar ganska bra för att vara en så begränsad setning, men ett genomtänkt uttryck saknas. En och annan gitarrpassage är ganska snygg, Pearson glänser med några snygga komp och Mullens androgyna sång har sina poänger, visst är det så, men helheten saknas.

”Crisis Works” är bara ett enda stort tordön av cirkulerande brottstycken som aldrig fogar sig samman till medryckande eller ens utmanande låtar. Det är bara en ljudkuliss och tro mig, jag har gett den här skivan chans på chans på chans utan att det lossnar. Det finns helt enkelt inte material som är bra nog där och frågar är om uttrycket i sig heller är särskilt intressant.

I jämförelse med herrarnas andra åtaganden faller Young Legionnaire oerhört platt och jag halar fram de bittra ”hade det inte varit för...”-kortet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner