Joyzine.se


Recension - Demo

Hellow
Golden Shit EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-08
Hemsida: myspace.com/hellowswe

Som ett fint vin frodas och förbättras Hellow lite från år till år. Gruppen, som bildades 2009, imponerade någorlunda redan på fjolårets demo ”Reality Sucks”, men har till ”Golden Shit EP” tagit flera kliv framåt och imponerar storligen.

När jag recenserade Stockholmsorkestern ifjol talade jag om Her Bright Skies och Chemical Vocation och det är fortfarande ett referensbibliotek som passar utmärkt. Hellow svarar för poppig punkrock som då och då letar sig in på lite mörkare rockdomäner.

Med en stor känsla för melodier och catchiga vändningar i låtarna mejslar gossarna fram synnerligen medryckande musik. Några screamopartier försöker dig sig också nervöst på, men dem hade de lika gärna kunnat skippa om ni frågar mig. Jag föredrar hellre att man förfinar och renodlar sin melodiska men ändå drivna sida. Det är när man lutar sig emot den som man är som allra bäst.

Om Green Day hade försökt länka ihop sina tidiga punkår med sina senare arenarock-eskapader hade det kunnat låta något i stil med det här. Då förstår ni potentialen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jösses vilken hårdrockssommar det blir!
Harmony
Hellow ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner