Joyzine.se


Recension - Live

Korn
Metaltown, Göteborg
2011-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: www.korn.com

Korn

Ska jag börja namedroppa en väldans massa hitlåtar eller kort och gott bara konstatera att Jonathan Davies och hans medbrottslingar fyrar av en kavalkad utan dess like fylld med idel gamla örhängen? Medan Volbeat får oceaner av tid för att framföra sin raggarrock tvingas de banbrytande jänkarna hålla till godo med en ynklig timmes speltid.

Sagt och gjort, Korn vilar inte på hanen eller sparar på krutet utan gör det mesta av sina minuter. I ett snudd på halsbrytande tempo radar de upp sina bitar och väver ihop stycken till medleyn. Naturligtvis ingenting som pulats ihop bara för den här konserten, men ändock ett grepp som gör att fler låtar hinns med och att fler i publiken lyckligt kan gå därifrån efter att ha hört sina favoritdängor.

Regnet tar i och gör envetet oss i publiken blötare och kallare för varje låt som går, men det är sekundärt, det är ingenting vi märker förrän efteråt när hitlåtar som (och nu kan jag inte hålla mig borta från namedroppingen längre) Freak On A Leash, Got The Life, Falling Away From Me, Shoots And Ladders och Blind slutat värma upp oss. Till och med den gamla knarklangarhymnen Ball Tongue lyfts in i setet, till eder undertecknads stora glädje.

Den nytändning som kunde skådas hos Korn för några år sedan när imponerande Ray Luzier klev in bakom trumsetet håller således i sig. Jonathan Davies, traditionsenligt uppsvidad i kilt, skippar det där med mellansnack, men levererar eldigt och ser ut att tycka att det här med att spela mullrande hårdrock är roligare än på många år.

Korn känns fortfarande vitala och hade de bara fått en längre speltid hade den friska hitkavalkaden kunnat pågå i evigheter.

Foto: Johan Norström

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det vill jag se mer av musikåret 2008
De bästa skivorna 1999
Korn (1994-01-01)
Korn (2004-06-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner