Joyzine.se


Recension - Skiva

Winding Stairs
Surviving Funeral Season, 2011
Skivbolag: Make My Day Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-06
Hemsida: windingstairs.com

Det finns knappt något som grupper hatar mer än att bli omtalade på grund av en cover snarare än sitt eget material. Men samtidigt är coverblinkningarna en väg ut till en bredare publik som ibland kan vara värd att ta. Ett nödvändigt ont om man så säger.

Jag sticker inte under stol med att det första som verkligen får mig på fall i umgänget med ”Surviving Funeral Season” är den oerhört lyhörda covern på José González hit Crosses.Den är vackert, den är suggestivt sugande, den är fullständigt hänförande. Så där som det blir när en bra låt hamnar i händerna på ett bra band som vet precis vad man ska göra av den.

När väl den är upptäckt finns dock väldigt mycket mer att låta sig svepas iväg av. Crosses talar på väldigt många sätt om en hel del om vad Winding Stairs handlar om. Det är finstämt och vackert, men inte utan att utmana när duon musicerar. Lina Wedin har en spännande sångröst och Martin Wahlqvist backar upp henne på ett tjusigt sätt. De tycks hela tiden hitta fram till de effektivaste vägarna och mest tilltalande arrangemangen i sin popmusik. Vare sig det gäller att skruva till allt ordentligt eller bara ta den enklaste raka vägen ut ur en låt.

Det bästa egna stycket är studsiga Echo of my mind som bär något drömskt över sig. Ett skimmer som ramar in stora delar av ”Surviving Funeral Season” och som gör det till en skiva långt mycket starkare än att den behöver luta sig mot någon cover...även om det är just den man upptäcker först.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2008
The Winding Stairs (2007-01-01)
Winding Stairs (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner