Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Svensk populärmusik volym 1, 2002
Skivbolag: Johnny Bråttom Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-13
Hemsida: -

Det är trevligt med rockmusik, det tycker en musikförening i Kristianstad som heter precis Trevligt med Rockmusik. Tillsammans med det lilla independent bolaget Johnny Bråttom Records presenterar de här en hejdlös samling av svenska artister på marsch mot toppen.

Särskilt mycket rock skulle jag inte vilja påstå att ”Svensk populär musik volym 1” innehåller. De 20 låtarna spänner snarare över ett spektra från hip-hop via pop till elektronisk dansmusik. Det som är mest slående med den här kompilationen är att den känns så fräsch. Trots att flera av banden rör sig i genrer som jag vanligtvis får utslag av, tycker jag att det låter riktigt bra. Till och med några hip-hopmelodier passerar mitt vanligtvis kritiska filter.

Bäst på skivan? En smårolig poplåt som Vill ha en fru nu med The Jack Brothers passar alltid och Slagsmålsklubbens Air-klingande dansmusik tycker jag är sjukt bra. Svensk Pop brukar vara riktigt hemtrevliga, tyvärr är det en av deras sämsta låtar som inkluderats på den här samlingen. Annars bjuder plattan på många minimalistiska popmelodier i de spår som Simon&Garunkel trampade upp för många år sedan. Inte dumt alls med andra ord.

”Svensk populärmusik volym 1” är en samling som verkligen inte behöver be om ursäkt för sig. Även om de flesta av banden fortfarandebefinner sig på demonivå är plattan sprängfylld med potential. Se till att satsa några kulor på den här plattan, den är dessutom inte särskilt dyr och kommer landa runt 70 pix.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2009-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner