Joyzine.se


Recension - Live

Hurts
Popaganda, Stockholm
2010-08-28
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-08-31
Hemsida: www.informationhurts.com

Hurts är utan tvekan Popagandas mest välklädda band och de har festivalens i särklass mest rakryggade körsångare. Bara det ger poäng i min bok. Men de fyller också ut sina kavajer och det gör Hurts till en upplevelse utöver det vanliga, även på lilla scenen på Erikdalsbadet.

Deras produktioner är vansinnigt snygga och live lyfter de ännu högre. Låtar som inledande Silver Lining, pampiga Stay och laddade Illumintad ger verkligen rysningar med dess fulla dramatik, stora refränger och sina fylliga men ändå strama och rena synthmelodier. Att körslingan i dessa nummer lyfts fram ytterligare gör upplevelsen näst intill religiös - och körkillen, som sagt, han är så fruktansvärt cool i smoking och den stoltaste hållning.

Theo Hutchcraft som sångare visar sig också vara artistiskt sätt precis så hänförande som musiken de skapar. Han lyckas verkligen sätta färg på varje låt och binda sin publik till sig. Man kommer på sig själv med viljan att låta dem köra ett varv till – bara för det är så fruktansvärt snyggt.

Då är det ändå i slutet de når de riktiga höjderna. Lite klubbigare Wonderful life är givetvis en av höjdpunkterna men den avslutande Better than love ger i mitt tycke det största intrycket - och gör Hurts sista nummer till festivalens kanske starkaste.

Hurts utnyttjade inte alla sina 45 minuter men de gjorde desto större intryck. En senare och större spelning hade gjort detta till något riktigt stort. Nu stannar det på bra stort och festivalens mest överträffade förväntningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Hultsfredsfestivalen 2011
Hurts (2011-07-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner