Joyzine.se


Recension - Live

Kristian Anttila
Kristinagatan 7, Norrköping
2013-02-27
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-02-28
Hemsida: www.kristiananttila.com

Kristian Anttila är just nu ute på en miniturné runt om i vintersverige. Med sin akustiska gitarr som enda medbrottsling. Stoppet denna afton var i en nattklubbskällare i centrala Norrköping. En perfekt lokal för en intim spelning med Anttilas kärlekstörstande och sexosande texter, absolut. Men, och ett ganska så avgörande men, majoriteten av publiken ville visst nåt annat denna afton. Visst det är en bra uppslutning till spelningen (lokalen är sådär härligt proppfull). Tyvärr så drunknar Kristian Anttila alldeles för många gånger i ungdomarnas fyllesorl. Nyavlönade människor med kontokort heta som en rysk meteorit-himmel gör sitt bästa för att förtränga vardagsproblemen för en kväll.

Men han står där som en folkets hjälte. Kommunicerar tappert med publiken. Tar emot kärlek och önskningar med öppen famn. Det är en spontan greatest hits-spelning han bjuder på ikväll. Och han är den gladaste, mest leende människan i hela Norrköping just ikväll.

Vackra popsmycken som Västra Frölunda och Hårt Godis framförs med känsla och energi i varje ackord och mening. Givetvis levererar han hiten Smutser till publikens jubel. DET är en riktigt bra poplåt, både med och utan band bakom sig.

Det här är säkert en bra spelning. Tyvärr så försvinner stora delar av den bort. Tyvärr så kommer stora delar av publiken inte ens ihåg den idag. Men de som gör det kommer som jag att minnas att Kristian Anttila är en riktigt bra artist med många väldigt bra poplåtar i sitt bagage.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Petter Seander
Kristian Anttila om "Natta de mina"
Kristian Anttila (2013-01-01)
Kristian Anttila (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner