Joyzine.se


Recension - Skiva

Souldrainer
Heaven's Gate, 2011
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-16
Hemsida: www.souldrainer.com

När Souldrainer albumdebuterade 2007 var de ett band med en god idé som de inte lyckades genomföra på ett vettigt sätt i praktiken. Sedan dess har man gjort sig av med en medioker sångare, bytt skivbolag och filat betänkligt på sitt materialet. Resultatet är odelat positivt.

Visst, man kan tycka att de stämningsfulla keyboards och fuskkörer som bandet nyttjar i var och varannan låt låter lite väl plastiga, men de fyller ändå sin funktion. Man tager vad man haver och Souldrainer är helt uppenbart ett band utan större medel att plöja ner i en dyr studioproduktion.

Konceptet med melodiös dödsmetall a la 90-tal och stämningshöjande keyboards är det annars inget fel på alls. På debuten lyckades gruppen som sagt inte förverkliga den fina idén, men det gör man på ”Heaven's Gate”. Plattan är fylld med pondusladdade och snygga metalmelodier som fungerar väldigt medryckande.

I de vassaste stunderna påminner en hel del om Pain, minus de värsta technoexcesserna. Souldrainer är mindre hittiga, men annars travar de i ungefär samma spår som Peter Tägtgrens en gång så lysande soloprojekt.

Grädden på moset är att bandledaren Marcus Edvardsson dessutom visar sig vara en riktigt strong growlare. Souldrainer har gjort om, gjort rätt och förtjänar all form av cred.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Souldrainer (2007-01-01)
Souldrainer (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner