Joyzine.se


Recension - Skiva

Circle Of Bards
Tales, 2010
Skivbolag: Electrum Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-18
Hemsida: myspace.com/circleofbards

Att den medeltida inspirationen står högt i kurs torde inte gå att ta miste på efter att ha studerat bandnamn och skivtitel. Den ensamme polacken Mariusz Migalka tycks älska fantasyhistorier och det där keltiska musikarvet som blivit synonymt med lökiga gestaltningar. Men han lyckas inte få fram det särskilt tydligt i sina låtar.

Visst spelas det på lite obskyra stränginstrument och tutas i lite forntida flöjter, men särskilt mycket mer gammaldags känsla än så blir det inte. Istället framträder ”Tales” som en synnerligen såsig och ganska trist trubadurplatta. Migalka sjunger med inställsam röst till harmoniska gitarrarrangemang, men saknar låtar som imponerar.

Man beskriver lämpligast ”Tales” som platt och därmed blir allt kosmetiskt trams som att klä sig i säckväv och låtsas vara en cirkel av barder rätt tramsigt. Jag har svårt att se det här fungera i övriga Europa....förutom i Tyskland. ”För er som gillar den akustiska sidan av Blind Guardian” är för övrigt ett ganska lustigt sätt att försöka sälja in en skiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner