Joyzine.se


Recension - Live

Detektivbyrån
Emmabodafestivalen
2009-07-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: www.detektivbyran.net

Theremin, kom ihåg det. Jag blev informerad om att det var vad som spelades under den inledande stunden (och de senare skulle det visa sig) av Detektivbyråns spelning. En slags magisk trumma där du inte ens behöver röra vid trumplattan för att framkalla ljud. Fantastiskt, men tydligen inget nytt påhitt. Fast en nyhet för mig, så den saken spelar mindre roll.

Ett trummande medfördes således, liksom ett sound som inte alls kändes som det vanliga Detektivbyrån. Det vanliga soundet kommer senare, främst i de äldre låtarna, men ändå i en klart uphottad version. Trummisen är nytillkommen, i alla fall sedan jag senast såg bandet live, och det innebär en hel del rent musikmässigt. Bandet har förnyats och det är en viktig egenskap att kunna göra som uppskattas.

Inte alla gånger en förnyelse till det bättre, men kul att se och höra. Det är fortfarande instrumental ”Amélie från Montmartre”-musik, men med mer instrument och effekter. Lite mer elektroniskt kanske man skulle kunna säga. Fördelen med det är att det blir mer spännande. Nackdelen att musiken blir mindre typisk. Kanske lika bra, men mindre egen på något sätt. Jag kommer på mig själv med att tänka den hemska tanken att jag faktiskt är rädd för förändringar. Vilket inte stämmer, men det är något med Detektivbyrån här som inte känns helt bra i magen.

Kvaliteten på musiken är dock fortfarande hög. Publiken verkar inte ha samma tveksamhet inför ”det nya” som recensenten ifråga, utan den älskar det. Mycket dans, inte minst under extranumret som är en mix av andra bands låtar som lämpar sig instrumentalt. Det gör också mig glad, men fortfarande är det något som inte känns helt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2009
Störd och fin

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner