Joyzine.se


Recension - Skiva

April
Tidelines, 2007
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-20
Hemsida: aprilweb.net

Pressreleasen frågar kaxigt när jag senast hörde ett metalband med riktigt bra låtar. På den frågan borde det följa en sanningsenlig berättelse om hur albumdebuterande finnarna i April är ännu ett identitetslöst mellangäng på den överstockade rockhimlen. Men det gör det förstås inte. Istället försöker Spinefarm på ett nästan skrattretande sätt slå i oss att ”Tidelines” är något extraordinärt, fyllt med innovativt och gripande låtmaterial.

Tycker man att ljummen radiorock i sampel med inställsam neometal är extraordinärt är det möjligt att skivbolagets marknadsföring slår huvudet på spiken. Men vi som har lite godare omdöme går inte på den blåsningen. April harvar i samma skola som Staind och mixar det med klassiskt Spinefarm-tugg. Ni vet alla dessa finska gäng som trampat iväg i spåren bakom Children Of Bodom.

Till åttio procent är det dock radiorocken som har överhanden och det vet ni själva att sådan musik oftast är ganska slö och intetsägande. Det krävs skickliga hantverkare för att få ihop det och det är inte riktigt April. ”Tidelines” får aldrig fäste och påverkar mig aldrig känslomässigt. Att skivans bästa låt, efter en räcka av kvasihårda bitar, är den avslutande balladen Fading är ganska symptomatiskt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Erik Högkvist
House of Metal 2010
Dead By April (2014-01-01)
Dead By April (2010-06-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Uppmärksam, 2008-05-15 11:28:34 (85.225.142.180)

Fading som för övrigt är en cover. Låten gjordes av Stockholms-bandet Dechas år 2003. http://www.myspace.com/dechas http://sv.wikipedia.org/wiki/Dechas

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner