Joyzine.se


Recension - Live

Fibes, Oh Fibes!
Herrgårn, Linköping
2006-11-30
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-12-05
Hemsida: www.fibesohfibes.com

Det verkar onekligen så att John Does nya approach att dra ner antalet spelningar i månaden till endast två, ger lön för mödan. Återigen är det riktigt mycket folk på Herrgårn, det krävs en suveränt smidig navigering bland folkhopen för att jag ska se något överhuvudtaget. Inte för att det spelar någon större roll, en blick på frontmannen Christian Olsson och jag har sett nog. Hur ser karln ut egentligen? Tommy Salo + Bosson = sant? Backslick, skinnpaj och moppemusch, en hemsk kombination. Tur att mannen är en gudabegåvad sångare med en rent ut sagt otrolig röst och en sjuhelvetes inställning.

Fibes, Oh Fibes! är ute på vägarna för att promota nya albumet ”Emotional”, ett album som bjuder på en naturlig fortsättning från debuten ”Still Fresh” från 2004.Gemensamt för dessa två album är att de bjuder på en salig blandning av pop, funk, soul och blues, allt sammanfogat med känsla och med värme. Just känsla är ett viktigt begrepp för Fibes, Oh Fibes. För att det alls ska fungera ikväll gäller det att bandet lyckas ingjuta så mycket energi det bara går i sina låtar, framför allt de mer långsamma produktionerna.

Och inställningen är de verkligen inte fel på, Fibes, Oh Fibes går ut stenhårt med Olsson i spetsen, om det så vore tomt i lokalen skulle bandet säkert ånga på i samma vansinniga takt ändå. Arbetet på scenen ger också lön för mödan, sakta men säkert börjar publiken att röra på sig i små försiktiga dansanta steg. Olsson har dem snart i sin hand. Ändå är jag inte helt nöjd när jag går därifrån.

Det är låtvalet jag har synpunkter på. Lika svängiga och funkiga som de snabbare låtarna är, lika tråkiga och sövande är balladerna. Men det är ju så Fibes, Oh Fibes skriver sin musik, på skiva funkar det utmärkt. Väl uppe på en scen blir det lite för stora kontraster för min smak. Dessutom framstår paradlåten This City’s Got No Boulevards som tämligen blek ikväll. Något av en besvikelse. Nej, Fibes, Oh Fibes framstår den här kvällen mer som ögongodis, intensitetsmässigt, än som örongodis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner