Joyzine.se


Recension - Skiva

Cherry Overdrive
Go Prime Time, Honey!, 2010
Skivbolag: Heptown Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-20
Hemsida: cherryoverdrive.com

Det är inte bara det faktum att Cherry Overdrive är en tjejgrupp som gör att mina förutfattade meningar går igång på högvarv och börjar associera till tidiga Sahara Hotnights. Hela estetiken kring ”Go Prime Time, Honey!” har nämligen samma känsla över sig som Robertsfors finest debutalbum ”C'mon Let's Pretend”.

Och visst finns samma känsla som på nämnda referensverk även här. I alla fall i den lätt retrodoftande ljudbilden. Låtmässigt (jag höll på att skriva låtmossigt) är det däremot inte alls lika stökigt som i Sahara Hotnights ungdom och heller inte alls lika intressant. All repsket för att danskorna försöker krydda sin rock'n'roll med lite blues och håller ett förhållandevis lågt tempo. Men det tänder aldrig.

Känslan av ”Go Prime Time, Honey!” är lätt avslagen och problemet är att låtmaterialet inte räcker till riktigt. Stuket och poserna sitter i blodet hos donnorna, men känslan för att skriva de riktigt spetsiga hitsen saknas och det gör att denna gruppens andra platta passerar som en parentes i mitt musiklyssnande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner