Joyzine.se


Recension - Demo

Ponamero Sundown
Heavy rock
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-28
Hemsida: www.ponamerosundown.com

Den minnesgode läsaren vet att jag inte direkt var eld och lågor senast jag skrev om stonertuggande Ponamero Sundown. Jag ansåg (och gör fortfarande) att ansträngningen ”We shall triumph” var allt för stel och ängslig. Kul då att gänget på ”Heavy Rock” omedelbart visar på framsteg. Öppningsspåret Black Widow är nämligen en ordentligt svängig bit med tydliga Mustasch-vibbar.

Jag blir lite upprymd. Det är kul när band visar upp progression och jag börjar hoppas att Ponamero Sundown hittat rätt i sitt uttryck. Förra gången hänvisade jag fans av genren till Spiritual Beggars som ett bättre alternativ än Ponamero Sundown. Den här gången påminner orkestern faktiskt en hel del som sina betydligt mer namnkunniga föregångare. ”Heavy Rock” är betydligt mer svängig än ”We shall triumph”. Det borde vara bra.

Men, alltid dessa men, när ett problem är åtgärdat finns det alltid andra att ta sig an. Och i Ponamero Sundowns fall är det låtmaterialet. ”Heavy Rock” svänger visserligen, men det enkom gör inte en demo och gruppens komponerande är inte särskilt intressant.

Ökenrockgroovet känns alldeles för standardiserat, det händer aldrig något i låtarna (inledande Black Widow exkluderad) som får mig att vilja röka brass och dansa i sanden hela natten. Sitt sväng till trots är ”Heavy Rock” en tämligen platt demo. En lite väl gapig sångare i fronten gör också att jag inte blir särskilt imponerad av Ponamero Sundown den här gången heller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ponamero Sundown (2011-01-01)
Ponamero Sundown (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner