Joyzine.se


Recension - Skiva

Billion Dollar Babies
House Of Dreams Pt. 1 (ep), 2012
Skivbolag: Esmeralda Music Group
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-08-04
Hemsida: www.billiondollarbabies.nu

EP-tänket verkar ha anammats av flertalet band inom alla genrer och det är definitivt inte fel. Jag har tidigare berömt de band som håller sig från att trycka in tolv-tretton låtar på en skiva, då det med stor risk alltid blir någon/några oundvikliga utfyllnadsspår. Billion Dollar Babies debut från 2010 led inte bara av detta, utan även att låtarna saknade riktigt bett.

På denna första EP i en planerad trilogi är det i alla fall en slagkraftig triss som bandet bjuder på. In the back of my limousine börjar med ett ”chicken picking”-komp och briserar sedan med ett massivt arenasound. Sångaren Frankie Rich har även bytt ut sin snälla vibrato-stämma mot en sleazigare och väsande röst, som kommer till sin rätt när han sjunger ”I got the cash, so shake that ass/Life is sweet, life is dope/I could rule the world while high on coke” i A millionaire’s dream.

Den rusiga resan slutar med den i sammanhanget mörka Crashing down, men det lämnar en med önskan efter mer. Billion Dollar Babies EP-koncept låter så här långt lovande, så spänningen stiger för de kommande släppen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Därför är Alice Cooper bättre än David Bowie
Billion Dollar Babies (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner