Joyzine.se


Recension - Demo

Hion Martell
Water
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-23
Hemsida: www.scarilla.net/hionmartell

Sista delen av det något fyndiga namnet Hion Martell refererar till en fin fransk konjak. Ordet Hion är helt enkelt en sammandragning av orden High On, eller snarare hur det kan låta om man uttalar orden snabbt och med slang, helst sydstatsslang. Så, vad vi har här är alltså sex boogie-woogierockers som alla är höga på fransk konjak.

Jag måste erkänna att Hion Martell ställer mig inför ett dilemma. Rent musikmässigt handlar det om ett gäng grabbar/gubbar som lirar någon form av gammal sydstatsrock som gång på gång tangerar gränsen mot en hårdare version av dansbandsmusik. Creedence Clearwater Revival, eller snarare det mesta John Fogerty -relaterat, och Lynnard Skynnard är alla band och artister som jag kan tänka mig är något av Hion Martells våta dröm.

Och egentligen lägger jag ingen värdering i det alls. ”Water” visar upp fyra spår musik av fans för fans, att de aldrig någonsin kommer att komma upp i sina idolers klass eller innovation spelar ingen roll och det är säkerligen inte meningen heller. Hion Martell handlar, förmodligen, om ett gäng gamla vänner som tycker om att samlas någon gång i veckan, ta ett par bärs (eller fransk konjak), lira lite musik tillsammans och snacka gamla minnen eller gamla plattor.

Här kommer då dilemmat: Vad kan det ge mig som lyssnare? Vad har ”Water” att erbjuda? Ingenting skulle jag säga. Det finns en enorm spelglädje, produktionen är klanderfri och Ch Nilsson har en stämma som klippt och skuren för sydstatsträskrock, men gör det musiken mer intressant? Nej, knappast. Som hobbyprojekt kan jag se charmen, som musikprodukt finns här inget att hämta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner