Joyzine.se


Recension - Live

The Hives
Millencolin 20 Year Festival, Örebro
2012-06-08
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-06-10
Hemsida: www.thehivesbroadcastingservice.com

The Hives

Shit, jag är speechless. Det går inte att värja sig mot känslan av The Hives på en scen, där den bajonettskarpa professionalismen och den trots 19 år i karriären bestående djuriska energin i sin tvåsamhet bombar en fullständigt. Från den klockrena inledningen med Come on! till självklara avslutaren Tick tick boom är det en svettig nöjestripp med få pauser. De pauser som ges är då Howlin’ Pelle tar tillfället att, som han alltid gör med glimten i ögat, proklamera bandets storhet.

- Det blir strax mer från Fagerstas bästa liveband, men först öl!

- Om The Hives hade varit en kiosk, så hade den inte stått kvar. Kiosken har vält av The Hives nya kioskvältare My time is coming, säger han efter låten från senaste skivan som självklart är ”bandets bästa någonsin”.

Förutom de två tidigare nämnda nya låtarna får vi även Take back the toys, Wait a minute med sin retliga refräng, Patrolling days och singeln Go right ahead från nya ”Lex Hives”. Kaxigt som få att spela så många nya låtar och The Hives gör det även med känslan av att de kan göra det och mer därtill för att de faktiskt är så bäst som de säger att de är. Som i sista låten när Howlin’ Pelle lyckas få hela publiken att sätta sig på huk. En tjej bredvid frågar varför han vill det.

- För att han kan, svarar jag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Genom eld och lågor!
Siesta 2010, Riverside Motherfucka!
The Hives (2008-06-14)
The Hives (2010-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner