Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Nordberg
Här i nord, 2012
Skivbolag: Hvilan Grammofon
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-27
Hemsida: www.peternordberg.com

Peter Nordberg – låter bekant? Jasså inte? Nej, det är väl kanske inte så märkligt egentligen. Enligt pressinformationen har sångaren ägnat senare delen av sina artistiska karriär åt duon Johnsen/Nordberg som gjort succé i Norge, men knappast spritt sig över gränsen till vårt lilla land.

Visst låter hela den där beskrivningen lite P4? I mina öron gör den det definitivt och det är mycket möjligt att den där duon är P4-material ut i fingerspetsarna. Men Peter Nordberg solo ska inte avfärdas på detta förminskande sätt. Sångaren är inte så klämkäck och inte heller så stereotyp. Vid 42-års ålder är han snarare synnerligen mogen, men fortfarande lekfull i sitt uttryck.

Visrock är ett trött epitet, men det är där någonstans han hamnar. Med skandinaviskt vemod i botten, men med tydliga dragningar åt det där förlovade landet på andra sidan den atlantiska pölen när det kommer till låtbyggnationer. Jag faller för det. Både för rösten och för de genomtänkta kompositionerna. ”Här i nord” är en lika delar medryckande som vemodigt vacker skiva som bör upplevas.

Tillhör ni den där stressade typen av människor som bara älskar playlists och inte kan tänka er att stanna upp och förlora er i en hel skiva? Låna då öronen åt När en stjärna faller, det är en jävla hit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner