Joyzine.se


Recension - Live

Henric de la Cour
Saliga Munken, Norrköping
2013-10-12
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-10-14
Hemsida: facebook.com/HenricDLC

Henric de la Cour

- Ursäkta att jag stör er i middagen. Henric de la Cour spelar under lördagen för förvånade matgäster och svartklädda gothare.

Inledande Mandrill från senaste skivan med samma namn får bestick och tallrikar att vibrera. Det är en mörk väldig dov stämning i lokalen som förstärks väldigt mycket av de la Cours blodiga kropp. Det är rasande snyggt framfört och visuellt sett en drömsk upplevelse. Sparsamt och enkelt men väldigt effektfullt.

Jag tänker inte ge mig in på och spekulera i hur Henric de la Cour mår, men jag kan säga att han låter otroligt bra. Med en röst som bor nånstans mellan Dave Gahan och en ängel med djävulshorn. Varje ton, varje ord levereras med hjärta, smärta och en känsla som får mig att kippa efter andan.

Henric de la Cour är ute på en miniturné där han i samband med dokumentärfilmen om sig själv bjuder på lite spelningar. Kvällen till ära hamnar han på en restaurang mitt i Norrköping. Kanske inte den bästa konsertlokalen men det blir faktiskt bra. Det är litet, tight och trångt.

Basgångarna och synthslingorna tar ett strypgrepp på lokalen och vägrar släppa taget. I Dracula har jag på riktigt svårt att andas, så sjukt bra är det.

Det vore synd att säga att det är munter musik, som ett Kent på begravning ungefär. Men det är snyggt, det är bra och man blir alldeles glad i kroppen.

Om Henric de la Cour alltid uppträder med sån här intensitet och glöd. Ja då får han störa min middag när han vill.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Vilken är den bästa jullåten?
Henric de la Cour (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner