Joyzine.se


Recension - Demo

Seventribe
Promodisc
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-16
Hemsida: www.seventribe.com

Förra gången jag recenserade Seventribe tyckte jag att bandet i mångt och mycket saknade sväng. På nya inspelningen är felet ännu inte helt avhjälpt, men bandet har kommit en bra bit på väg. Den första av fyra låtar på demon får mig på gott humör. Stronger than ever är en smältdegel av Slipknot, Korns vemod och några Coal Chamber-viskningar a la Dez Fafara. Inledningsriffet är i princip plankat rakt av från Do Nothing/Bitchslap, en melodi från Slipknots självfinansierade minicd ”Mate.Feed.Kill.Repeate” (som utkom innan bandet slagit igenom). Den psykedeliska låtuppbyggnaden stinker Korn lång väg, men det gläder. Grabbarna snor oblygt och hymlar inte med det. Då är det svårt att klaga.

Med risk för att bli tjatig tänker jag ta upp ännu en referenspunkt till våra maskerade vänner från Iowa. I likhet med Slipknot använder Seventribe mycket skrot i ljudbilden och det gör verkligen sitt till. Klingande tunnor och andra metalliska ljud hjälper den här typen av aggrometal att bli mer spännande. 7-souls är ett ypperligt exempel på hur man kan åstadkomma tuff musik med mycket slagverk

Tyvärr är produktionen väldigt vek och tar udden av bandets aggressiva låtar. Trummorna låter på tok för mesiga och saknar mycket av det bastryck som kan pusha upp en hel låt. När virveltrumman dessutom låter ”pjoff, pjoff” istället för brutalt känns det lite tråkigt. Allt triggande som görs med trummorna inom den här musikstilen tycker jag tar udden av många goda idéer.

Som sagt, Seventribe har tagit några steg framåt sedan jag hörde dem senast och låtmaterialet på ”Promodisc” håller god kvalitet. Jag vidhåller dock fortfarande att bandets huvudsakliga styrka finns på sångsidan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2011
Minnenas Arvika
Seventribe ()
Seventribe (2011-06-08)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner